"CAFÉ CUBANO"

Ben jij een echte zoetekauw? Dan is de Cuban Coffee met zijn zoete rijke smaak echt iets voor jou! Dit drankje heb ik voor het eerst geproefd in een Cubaanse coffeeshop in Miami, waar deze ware suikerbom een heerlijke kickstarter is voor een tropische dag op het strand. De café cubano staat bekend om zijn volle schuimlaag die niet met melk maar met suiker gemaakt wordt (ook wel espuma genoemd). Voor een klassieke Cuban Coffee wordt de koffie gezet met een mokkapot. Disclaimer: niet voor mensen die diabetes hebben!

Met de onderstaande ingrediënten maak je 1 kop Cuban Coffee:

INGREDIËNTEN

• Sterke espresso
• 2 theelepels kristalsuiker/rietsuiker

TOOLS

• Kleine garde
• Maatbeker

Cuban Coffee Recept

Stap 1

Doe de suiker in de maatbeker en voeg 1,5 theelepel koffie toe. (gebruik je een mokkapotje? neem dan de eerste druppels koffie, deze hebben namelijk de meest geconcentreerde smaak).

Stap 2

Gebruik de garde om dit mengsel op te kloppen tot het een stevig schuim is en alle suiker is opgelost.

Stap 3

Voeg de resterende koffie toe in de maatbeker terwijl je het mengsel voorzichtig roert.

Stap 4

Wacht een paar seconden tot er een mooie schuimlaag ontstaat.

Stap 5

Giet het mengsel in de kopjes en zorg ervoor dat al het schuim in het kopje terecht komt.

Stap 6

Geniet van deze Cubaanse verwenkoffie!